Mördaren ljuger inte ensam #dennadagenbok

helena-top

Nej, men. Ska Helena tjata om Maria Lang igen? Himla kul… Verkligen!

Men det måste ni ju förstå att jag inte kan tipsa om sommarläsning utan att ens nämna den somrigaste av alla deckare – Mördaren ljuger inte ensam. Det var Maria Langs debut och en av hennes allra bästa.

När ett litet sällskap akademiker åker ut till en ö mitt ute i en sjö, har hela ön för sig själva och hänger sig åt kärlek, sprit och gammalt groll då måste det ju bli bra. Och jag tycker verkligen att det är det. Bra. Och ruggigt på riktigt. Och politiskt. Och modigt (den gavs ut första gången 1949, men håller riktigt bra än).

Bilden kommer från filmen Mördaren ljuger inte ensam som inte alls är fantastisk på något sätt, men helt ok för en regnig sommardag utan andra planer.

2 comments Add yours
  1. Jag gillar Maria Lang mycket och samlar på 50-talsutgåvorna av hennes böcker (så himla snygga omslag!). Det är härlig sommarläsning helt enkelt!

    1. De är så snygga! Jag samlar också, men insåg när jag skrev det här inlägget att det är väl länge sen jag fyllde på samlingen nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.