Kategorier
Kulturkoll Sakprosakoll

Book of Kells #dennadagenbok

bildkälla: wikipedia

Ibland får man liksom erkänna att man är lite nörd, som när det kommer till mitt intresse för historia. Inte kalenderbiteriet med årtal och kungar då förstås utan hur händelser i de förflutna påverkade människor då, och hur de påverkar människor nu. Ett område som jag alltid undervisar om på mellanstadiet är hur skriftspråket växte fram och utvecklades, i samband med Medeltiden passar det så väldans bra. En dröm har varit att få se Book of Kells någon gång och just igår blev det av. Det är en handskrift från 800-talet som numer förvaras och visas på Trinity College Library i Dublin.

Nöjd kulturkollare i ett av världens vackraste (?) bibliotek!

 

Vill man titta lite noggrannare på Book of Kells så är den digitala versionen så fin! 

 

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

5 svar på ”Book of Kells #dennadagenbok”

Och vi reser hemåt idag! Utställningen var fin och biblioteket fab! Ha det fint 🙂

Stängt för kommentering.