Book of Kells #dennadagenbok

bildkälla: wikipedia

Ibland får man liksom erkänna att man är lite nörd, som när det kommer till mitt intresse för historia. Inte kalenderbiteriet med årtal och kungar då förstås utan hur händelser i de förflutna påverkade människor då, och hur de påverkar människor nu. Ett område som jag alltid undervisar om på mellanstadiet är hur skriftspråket växte fram och utvecklades, i samband med Medeltiden passar det så väldans bra. En dröm har varit att få se Book of Kells någon gång och just igår blev det av. Det är en handskrift från 800-talet som numer förvaras och visas på Trinity College Library i Dublin.

Nöjd kulturkollare i ett av världens vackraste (?) bibliotek!

 

Vill man titta lite noggrannare på Book of Kells så är den digitala versionen så fin! 

 

5 comments Add yours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.