Vattnet drar #dennadagenbok

helena-top

Jag har haft en bok liggandes i den enorma – slukhålsliknande – att-läsa-högen sedan bokmässan. Jag har trott att det var en lättsam ungdomsbok med ett klatchigt grönsprakande bokomslag. Föga anade jag att jag hade en skräckfantasy i min ägo där omslaget faktiskt var ett skrikande väsen. Lite smålustigt så här i efterhand att läsupplevelsen gick från peppig ungdomsroman till skrikande skräck i Madeleine Bäcks Vattnet drar.

Kroppen av en kvinna hittas vid Malmjärn i Gästrikland. En sexorgie sker utanför en skola samtidigt som det sker illegal sprithandeln på plats. En värdefull madonna i Ovansjö kyrka stjäls. Kan vi koppla samman dessa händelser? Sommaren är stekhet (not so much IRL).  Luften tycks pulsera, andas. Något som legat dolt i hundratals år har vaknat igen.

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →