Kategorier
Evenemangskoll Kulturkoll

Peppelipeppelipepp

Jomen visst ska även jag till mässan även om det var på håret det här året. Det råkade nämligen krocka med en massa aktiviteter på jobbet men så blev det magiskt flyttat och allt löste sig till det bättre så nu är det dags att peppa järnet. Lite missöden har det varit på vägen. T ex upptäckte jag för ett par veckor sedan att min amningshjärna råkat boka hotell FEL VECKA i våras!? Tursamt nog insåg jag det innan det faktiskt var meningen att jag skulle checka in så jag hann avboka. Tyvärr är det ju nästan omöjligt att hitta boende i Göteborg till rimliga priser några veckor innan mässan, men jag fixade en lägenhet via Airbnb så det löste sig också. Och nu sitter jag och bläddrar i katalogen och kryssar och försöker få allt att gå ihop med diverse andra mingel och frukostar. Det roligaste är naturligtvis som vanligt att träffa alla de vänner som man bara ser en gång om året. Och att vi i kollot kan umgås lite IRL också och inte bara nätledes.

I år har jag tänkt att jag ska kolla in Skolspåret lite mer och har hittat en del programpunkter om källkritik och läslust i skolan. Torsdagen kommer dock mest spenderas på golvet då det brukar vara den minst varma dagen. Om jag ska handla något så lär det även bli den dagen. Jag brukar få lova att komma hem med någon souvenir, gärna något som inte är böcker, hehe.

Det gäller ju också att lägga upp sin mässa taktiskt, eller hur? På torsdagen är det inte lika mycket folk så då kan man göra mässgolvet lite lättare om man inte är en sådan typ som gillar att trängas och armbåga sig fram. Söndagen brukar också vara lugnare konstigt nog. Fredagen och framför allt lördagen bör man spendera i seminariehallarna om man kan. Definitivt lättare att andas där och man blir inte lika trött i huvudet. Jobbar man i skola så är man kanske i och för sig van vid konstant höga ljud och brus, men man blir likafullt trött i huvudet ändå.

Roligast ska ändå bli att springa på folk i kön till seminarierna och lyssna på alla de man känner som har egna programpunkter. Det är definitivt färre punkter i år än det brukar vara som jag känner WOW inför. Inga stora namn jag absolut inte vill missa osv, men det är desto fler personer jag känner som ska hålla i seminarier som verkar kunna bli riktigt, riktigt bra. Det blir kanske så efter några år. Gamla kollegor som ska hålla samtal om bokprat och biblioteksverksamhet. Vänner som debuterar och skriver böcker. Det gör att mässan känns lite som en stor men avslappnad fest där alla för en gångs skull pratar om just det man själv gillar att prata om: böcker!

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.