Nu har vi väntat länge nog, länge nog, länge nog…

carolina-top

Jag fyllde nyligen femtio. Hur har det med veckans tema ”Jag är inte bitter!” att göra, då? Har jag blivit mer bitter nu när jag är halvvägs till hundra? Borde jag vara det?

Nja. Nej. Men man undrar om jag inte borde bli visare snart, alltså vis nog att inte ge mig på att läsa bokserier som ännu inte är avslutade? Kommer jag ALDRIG att lära mig??

Jag har nämligen alldeles nyligen gjort det TVÅ gånger. Först läste jag Illuminae, första boken i The Illuminae Files av Amy Kaufman och Jay Kristoff, och blev fullständigt förtrollad. Så Bra! Andra boken i serien heter Gemina, och jag beställde raskt hem den, läste, och den var nästan ännu bättre. Wow! Men… tredje boken då? Obsidio? Nä. Inte färdig än. Kommer nästa vår.

Hallå?! Nästa vår? Som om inte vintern vore tillräckligt jobbig att halka sig igenom ändå?

Nädå, jag är inte bitter. Inte alls. Så jag letade under tiden upp fler böcker av Jay Kristoff, halva Illuminaeförfattarparet. Som tidsfördriv, liksom. Första boken i The Nevernight Chronicles heter just Nevernight och är smart och bra fantasy, fylld med hemligheter och lönnmördande. Och Mia. Och en skuggkatt. Och… ja, blod och mord. Och den var bra, riktigt bra. Så bra att jag direkt plockade upp andra boken i serien: Godsgrave. Hurra, den var också bra! Riktigt, riktigt bra! Men… och nu kommer det… men den slutade i en cliffhanger. En rejäl. Och… sista boken i trilogin ÄR INTE SKRIVEN ÄN. Kommer nästa… år? Decennium? Who knows??

Förtvivlan. Att jag aldrig lär mig?

Jag borde ju fatta nångång. Här går jag alltså och vankar och väntar på

  1. Obsidio
  2. The Nevernight Chronicle bok 3 som ännu inte har fått något namn

för att inte TALA om att jag i åratal!! redan gått och väntat på

  1. Att Patrick Rothfuss ska få klart bok 3 i The Kingkiller Chronicle: The Doors of Stone.

Eller, ja, ni vet den här:

  1. Bok 6 i A Song of Ice and Fire: The Winds of Winter. George R.R. Martin. Alltså. Den börjar kännas som en legend innan den ens har kommit ut. Om den någonsin kommer att komma ut.

Så, ja. Herrarna Rothfuss och Martin blir inte yngre – kan de komma till skott snart? För, som sagt, jag fyllde nyligen femtio, och jag blir inte heller yngre. Jag vill läsa klart! Jag måste få läsa klart!

Jag är inte bitter. Än. Men snart kanske jag blir det?

Fast min tröst är produktive och fantastiske Brandon Sanderson. Han har förvisso 7 delar kvar av The Stormlight Archive, men den tredje delen, Oathbringer, är på gång i dagarna. (Nej, kolla! Den verkar ha släppts NU! Yey!!) Och han verkar så otroligt strukturerad (ägna en stund åt hans hemsida!) så förhoppningsvis skriver han på enligt plan och och jag kommer att få läsa alla tio böckerna innan jag blir sjuttio?

 

Bild: Skeleton in the waiting room av MsSaraKelly (CC BY 2.0)

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →