Välkommen till Korea!

helena-top

För några dagar sen inleddes vinter-OS i Pyeongchang i Sydkorea, detta måste vi naturligtvis fira på vårt alldeles egna vis.

Delar av Kulturkollo tittar på en hel del sport när tid gives.  Jag är till exempel oerhört glad över att tid gavs i lördags när Charlotte Kalla kämpade till sig sin guldmedalj, många andra tävlingar visas ju när det är omöjligt att kombinera med i alla fall min jobbvardag.

Men vi nöjer oss förstås inte bara med att titta på sport. Kär på Kulturkollo funderar vi också en hel del över Sydkorea som kulturland, och när vi ändå är i trakterna passar vi på att fundera lite över Nordkorea också.

Den här veckan kommer således att handla om Korea ur olika perspektiv. Vi utmanar oss själva och läser nytt, vi utforskar sånt vi inte hade en aning om tidigare och går djupare in i sånt vi faktiskt hade koll på, och så blir det kanske lite sportiga aktiviteter också, vem vet?

En sak vi definitivt vet är att vi tillsammans bokcirklar Hönan som drömde om att flygaKulturkollo läser. Samtalen inleds under dagen idag, jag hoppas att ni vill vara med. Välkomna till bokcirkelsamtal och välkomna till vår vecka i Korea.

Bild från Seoul (Pixabay [C00])

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.