Veckoutmaning: Favoritsyskon

Nej, vi tänkte inte be er välja mellan syrran och brorsan och skapa familjekonflikter på hög nivå. Däremot är vi nyfikna på vilka syskonrelationer ni kommer att tänka på den här veckan? Både film och litteratur kryllar ju av syskonskildringar, även om det inte alltid är huvudtemat. Kända skådespelare? Musiker, författare, konstnärer, regissörer, modeskapare, bloggare, debattörer? Vi på Kulturkollo är verkligt nyfikna på att få ta del även av era syskontankar. Som vanligt går det bra att svara i kommentarerna eller på egen blogg, instagram eller twitter men skriv gärna en kråka här nedanför med länk så att vi och alla andra enkelt kan hitta er.

23 comments
    1. Enid Blyton är verkligen klassiker i sammanhanget. Så många syskon och “gäng” med systrar och bröder! Bidrog helt säkert till min syskonlängtan som barn.

    1. Ja, det är nog många som tänker på Fem-böckerna när man tänker syskon.:) The Waltons hade jag helt glömt bort!

    1. Vilka ypperliga relationer! Austen skildrar ju verkligen ofta just syskonrelationer. Och inte bara huvudpersonerna som ofta är systrar. Familjen har ju över huvudtaget naturligtvis en framträdande roll i hennes böcker.

    1. Ja, Elsa och Anna! Säga vaf man vill om Frost, men det är junotroligt skönt med en “Disney-prinsess-film” som hanflar om syskon och inte bara om att få prinsen på kroken.

Comments are closed.