Kategorier
Aktuellt Kulturkoll

Veckoutmaning: Favoritsyskon

Nej, vi tänkte inte be er välja mellan syrran och brorsan och skapa familjekonflikter på hög nivå. Däremot är vi nyfikna på vilka syskonrelationer ni kommer att tänka på den här veckan? Både film och litteratur kryllar ju av syskonskildringar, även om det inte alltid är huvudtemat. Kända skådespelare? Musiker, författare, konstnärer, regissörer, modeskapare, bloggare, debattörer? Vi på Kulturkollo är verkligt nyfikna på att få ta del även av era syskontankar. Som vanligt går det bra att svara i kommentarerna eller på egen blogg, instagram eller twitter men skriv gärna en kråka här nedanför med länk så att vi och alla andra enkelt kan hitta er.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

23 svar på ”Veckoutmaning: Favoritsyskon”

Enid Blyton är verkligen klassiker i sammanhanget. Så många syskon och “gäng” med systrar och bröder! Bidrog helt säkert till min syskonlängtan som barn.

Vilka ypperliga relationer! Austen skildrar ju verkligen ofta just syskonrelationer. Och inte bara huvudpersonerna som ofta är systrar. Familjen har ju över huvudtaget naturligtvis en framträdande roll i hennes böcker.

Ja, Elsa och Anna! Säga vaf man vill om Frost, men det är junotroligt skönt med en “Disney-prinsess-film” som hanflar om syskon och inte bara om att få prinsen på kroken.

Stängt för kommentering.