Kulturkollos Fanny

Fanny

Namn: Fanny

Alias: Litteraturkvalster

Bloggar även påLitteraturkvalster & småtankar

Kulturkollar från: den halländska västkusten.

Kulturkollos expert* på: samtidslitteratur, diskbänksrealism, eländesskildringar och annat mörker.

Har även koll på: crossover-litteratur och allehanda dystopier.

Har dålig koll på: kriminalromaner av typen nu-följer-vi-polisen, men undantag sker sporadiskt (och emellanåt med behållning).

Jag har ingen koll alls på: modern lyrik, dramatik och mindre koll på fackböckerna och skulle vilja ha bättre koll på seriealbum. Under våren och sommaren har jag lidit av en episk och ojämförbar lässvacka, vilket har gjort att hela sommaren har gått åt till att väcka den illmariga läslusten till liv. Det känns därför som att jag inte har någon koll alls på någonting (eller jo på en gräslig massa TV-serier).

Kulturkollo för mig: Jag behöver emellanåt åka iväg på Kulturkollo för att samtala mer kring böcker jag läser, få bekräftat känslor jag känner och gärna finna, vrida och vända på åsikter som inte är lika mina. Därför ser jag mycket fram emot att vara en del av detta bloggkollektiv.

 

* Nåja, expert kan här vara ett överreklamerat begrepp, men vi lämnar det där hän utan vidare kommentarer.

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →

2 tankar på “Kulturkollos Fanny

  1. Vi borde utmana oss med lite mer lyrik och dramatik. Det behövs träning för att uppskatta de genrerna, tror jag.

    1. Eller hur?! Jag läste en del dramatik när jag läste litteraturvetenskap, men sedan dess har det inte blivit mycket.

Kommentarer är stängda.