Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollos Lotta

lotta-top

Namn: Lotta

Här håller jag koll till vardags:  Jag bor i Norrbotten och bloggar även på Hyllan.

Läser helst: Jag läser väldigt blandat. Älskar feelgood med svärta och bra chicklit, främst brittisk sådan. Fängslas av spänning och kriminalromaner som utspelar sig i karga och vindpinade miljöer. Läser gärna biografier och då helst rockbiografier. Men allra, allra helst läser jag episka, storslagna läsäventyr som spänner över flera böcker och flera generationer.

Läser helst inte: Självhjälpsböcker och må-bra böcker kommer aldrig över min tröskel.

Läser just nu: Emma Garcias OMG Baby!  Uppföljaren till den roliga Never Google Heartbreak.

Vad jag har kollat i sommar: Jag har knappt kollat upp från min solstol där jag läst ett gäng böcker, däribland den hett efterlängtade åttonde boken i Diana Gabaldons Outlanderserie, Written In My Own Hearts Blood.

Vad jag vill kolla i höst: I höst spanar jag in Thin Air, sjätte boken i Ann Cleeves Shetlandssvit med min favoritkommisarie Jimmy Perez i huvudrollen. Kommer också att spana in tv-serien Outlander som precis fått USA-premiär.

Jag har extra bra koll på: Det som vissa människor kallar fulkultur.

Jag har ingen koll alls på: Det som vissa människor kallar finkultur.

Jag vill få bättre koll på: Egentligen så vill jag nog bara ha ännu bättre koll där jag redan har koll. Det finns så många bra oupptäckta böcker och författare inom mina favoritgenrer att jag hellre gräver vidare där än försöker få koll på Nobelpristagare som jag i ärlighetens namn finner ganska ointressant.

Därför behöver jag åka på kulturkollo ibland: För att inspirera och bli inspirerad.

Vad jag hoppas och vill med Kulturkollo.se: Jag hoppas att Kulturkollo blir en mötesplats för alla som älskar böcker och läsning. Kulturkollo ska vara “the place to go to” för att få boktips och läslust. Vi sju som driver bloggen har haft fantastiskt kul under planeringsfasen och jag hoppas att vår läsglädje och entusiasm kommer att smitta av sig.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Ett svar på ”Kulturkollos Lotta”

Gillar verkligen inte benämningen fin och ful gällande litteratur. Däremot finns det bra och dåliga böcker, men det handlar lika mycket om smak som det där med fint och fult gör.

Stängt för kommentering.