Kulturkollos Helena

Helena
Namn: Helena

Här håller jag koll till vardags: I Värmland, på biblioteket, på Fiktiviteter.

Läser helst: Historiska romaner, dystopiska samhällsskildringar och en och annan övernaturlig roman.

Läser helst inte: Har lite svårt för noveller men älskar mästarna i genren, som Munro, Oates, King och gänget… Jag har också lite lätt allergi mot tegelstensromaner, föredrar helt klart tunnare böcker – runt 170 sidor är optimalt.

Läser just nu: Mycket nytt, alltid flera böcker på gång samtidigt. Jag har precis kastat mig över höstens utgivning. Och så läser jag Drood (800+ sidor) av Dan Simmons för att gå emot det jag skrev om tegelstenar…

Vad jag har kollat i sommar: Inte mycket. Sommaren har ägnats åt rekreation, vila och ett sanslöst lästempo. Läsningen har varit spretig och alldeles underbar. Bästa boken? Jag vet inte men kanske ungdomsboken Om jag stannar av Gayle Forman eller Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson.

Vad jag vill kolla i höst: Bokmässan förstås. Jag är väldigt nyfiken på Elin Olofssons nya roman (älskade Då tänker jag på Sigrid!), och så får vi inte glömma det fantastiska i att John Ajvide Lindqvist roman Himmelstrand kommer i höst också!

Har extra bra koll på/Kulturkollos expert på: historiska romaner, balkongläsning och kattinstagrammande.

Jag vill få bättre koll på: Förhoppningsvis kan jag här på Kulturkollo bli lite utmanad till att kliva utanför min komfortzon och få bättre koll på utomeuropeisk och utomnordamerikansk litteratur!

Vad jag hoppas och vill med Kulturkollo.se: Kulturkollo är den där energiinjektionen jag behöver efter fem års bokbloggande, jag ser väldigt mycket fram emot att få blogga tillsammans ordentligt.

 

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →