Such fun!

Lotta
BBC:s sitcom Miranda, av och med komikern Miranda Hart är den roligaste tv-serie jag vet. Tre säsonger, en julspecial, totalt 22 avsnitt av bästa sortens humor.

Serien kretsar kring Miranda som har svårt att passa in och aldrig känner sig bekväm i sociala sammanhang.  Delvis för att hon är 185 cm lång och ofta blir kallad för ”sir”. Hon är nervös och klumpig och hamnar ständigt i komiska och bisarra situationer. Hon äger en skämtbutik tillsammans med barndomsvännen Stevie. Hennes mamma Penny strävar efter att hon ska skaffa ett riktigt jobb och bli gift, men utan större framgång. Miranda har bara ögon för Gary som jobbar på puben bredvid.

Miranda är en sån där serie som man antingen älskar eller hatar tror jag. Blandningen av fysisk komik, slapstick, minspel, tajming, och utmärkta rollprestationer av alla inblandade är helt lysande. Patricia Hodge som spelar Mirandas mamma Penny gör en fantastisk insats och är min personliga favorit. Förutom Gary då, men han (Tom Ellis) är en personlig favorit av helt andra orsaker…*swoon*

Här följer några klipp med Miranda.

Winey little winey is no one else drinking?

A bit windy

Dr Gail, there’s a rash on my breast

Mothers

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →

3 tankar på “Such fun!

    1. Den är inte dum den heller! Jag har bara sett första säsongerna, inte nyinspelningen, så här har jag lite mertittande att göra.

Kommentarer är stängda.