Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Veckoutmaning: Bra och dåliga grannar

Linda
I veckan skriver vi om grannar på Kulturkollo. Fantastiska, trevliga grannar och sådana som gärna får flytta. I veckans utmaning vill jag att du presenterar en granne du väldigt gärna skulle vilja ha och en som du helst vill bo väldigt långt ifrån.

Själv hade jag gärna småpratat med någon trevlig författare som kulturkollofavoriterna Mhairi McFarlane och Kim Thúy, eller en fiktiv figur som Meredith Grey i Grey’s Anatomy. Däremot hade jag gärna sluppit vara i närheten av Robert Gustavsson (så sjukt intensiv och plump) och Newman i Seinfeld.

Vem är din favoritgranne? Vem slipper du helst småprata med vid brevlådan?

Svara i din blogg, på sociala medier eller varför inte i en kommentar till inlägget. För att vi ska kunna se ditt alster behöver du lämna en länk i en kommentar nedan och/eller tagga @kulturkollo Tagga också gärna veckans tema #godagrannar

 

 

Photo by Breno Assis on Unsplash

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

17 svar på ”Veckoutmaning: Bra och dåliga grannar”

Någonting säger mig att det finns en hel del bokbloggare som gärna bor en bit ifrån de flesta!

Haha, vilken rolig fråga! Vi hade en jobbig granne när jag var liten som kom in och sa att vi inte skulle riva huset. Det var nyårsafton, kanske vid åttatiden på kvällen, vi bodde i radhus med tre våningar och var tjugo personer hos oss på fest. Möjligen sprang vi barn upp och ned i trapporna, men hur smart är det att bo i radhus om man vill att det ska vara helt tyst? Nu har jag en bra granne och vän som jag kan umgås med om jag vill, men inget tvång. Det är perfekt!

Låter perfekt med en trevlig granne som ändå låter en vara ifred om man vill! Förstår inte heller hur man kan räkna med att det ska vara helt tyst om man bor i radhus. Växte också upp så, men ett tag hade vi grannar som grälade hela tiden, det var sådär.

Jag är nyinflyttad och har ännu inte hunnit träffa mina grannar särskilt mycket, mer än att det är många som har fina hundar^^

En fiktiv grann som jag gärna önskat mig är Tessan i Emma Hambergs bokserie om Rosengädda! Det känns som att man alltid hade kunnat kliva in där över en gofika och kaffe:)
Jag har skrivit mer om förra veckoutmaningen däremot!
http://booksandbrunch.blogg.se/?tmp=929930

Här är det mest katter. Våra två och grannes två har skapat ett litet gäng som håller de flesta grannkatter borta. Däremot smiter grannens katter in till oss titt som tätt och värre lär det bli i sommar.

Hm, låter som en granne man kan klara sig utan …

Märkliga grannar! Ibland undrar jag över vad grannar tänker om mig.

Störande och på annat sätt hemska grannar är inte kul alls.

Stängt för kommentering.