Kategorier
Romankoll

Dagens kulturkollotips: En rolig bok om fotboll

Linda
Det finns många som liksom jag tycker att det är helt fantastiskt att det vankas VM-fotboll varje dag och andra som mest suckar. Kanske är boken jag vill tipsa om idag främst för de som gillar fotboll, men den är rolig nog att läsas av fler. I Det finns bara två David Beckham av John O’Farrell spelas det VM-final, men vi har förflyttats fram till 2022 i Qatar. Lagen som möts är England och Tyskland och det engelska laget består av ett gäng riktiga doldisar. Visst är det märkligt att tämligen okända spelare kan göra det som engelsmännen alltid drömmer om, men inget lag lyckats med sedan 1966, att ta England till en VM-final. Det här ska bli den ultimata revanschen efter en lång rad misslyckanden.

Sportjournalisten Alfie Baker är total fotbollsnörd och när han får chansen att följa sitt favoritlandslag på nära håll blir han självklart fantastiskt glad. Men ju mer han följer laget, desto mer fundersam blir han. Det är något riktigt märkligt med de engelska spelarna. Självklart är det hans livsdröm att få se sitt älskade landslag vinna VM-guld, men det här är något som inte riktigt stämmer.

Eftersom jag gillar fotboll i allmänhet och England i synnerhet är jag kanske fel person att avgöra om någon som inte bryr sig alls skulle kunna uppskatta den här boken. Om du har det minsta intresse för fotboll är jag dock tämligen säker på att du kommer att fnissa dig igenom den här boken. Riktigt fanatiska forbollsfantaster brukar i alla fall ha den effekten på mig och den här historien är så absurd att det inte går att göra annat än att skratta.

BIld av Comfreak från Pixabay

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

2 svar på ”Dagens kulturkollotips: En rolig bok om fotboll”

Stängt för kommentering.