Kategorier
Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: Planera sommarläsningen

Lotta
Midsommar är över, det vill säga vi har klarat av den där obligatoriska regnhelgen i slutet av juni som samtidigt är startskottet för sommaren. Många har gått på semester, och även på Kulturkollo drar vi ner på tempot.

Eller drar ner på tempot gör vi väl i och för sig inte, det blir ett kulturkollotips om dagen, precis som föregående sommar. För er som vill vara extra lata i sommar och slippa planera era kulturella sommaraktviteter, så gör vi jobbet med att servera er lästips, utflyktstips, tv-tips, mat-tips, konst-tips – eller bara konstiga tips som får er att överleva sommaren.

Jag börjar med mitt bästa tips som ger mig sånt härligt sommarpirr i magen. Nämligen att planera sommarläsningen. Jag brukar aldrig hålla på och planera läsningen under resten av året men när semestern börjar närma sig så börjar jag välja ut godbitarna för sommarläsningshögen. Det är då olästa tegelstenar och hyllvärmare brukar blandas med det bästa från vårutgivningen som jag velat hålla på tills den perfekta, ostörda lässtunden inträffar.

Och när min läshög är klar, då börjar sommaren. Sen spelar det inte så stor roll om jag läser alla eller inte, men själva basen är lagd. Grunden för en njutbar sommar finns där, liksom sommarpirret, oavsett väder.

 

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Ett svar på ”Dagens kulturkollotips: Planera sommarläsningen”

Jag gillar också att göra sådär orimligt långa läslistor! Påbörjade min sommarlistaplanering mycket tidigt i år. Det finns ju böcker som kräver ostörd lästid, och de har samlats på hög under våren när jag haft mycket plugg. Nu är det äntligen dags!

Stängt för kommentering.