Kategorier
Romankoll

Kulturkollo läser Bonjour Tristesse

Linda
Imorgon börjar vi en serie med sommarinlägg här på Kulturkollo, men redan nu vill vi presentera sommarens klassikerläsning. Med start den 13 augusti samtalar vi om Bonjour Tristesse av Françoise Sagan, en bok som utspelar sig under en varm sommar på den franska rivieran. Huvudpersonen Cécile är 17 år och tillbringar sommaren tillsammans med sin far och hans senaste älskarinna Elsa. Bonjour Tristesse kom ut 1954 och är Sagans debut. Hon var bara 18 år när den publicerades.

För mig är det än så länge en oläst klassiker och jag ser fram emot att diskutera den med er i augusti.

Trevlig lässommar!

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

5 svar på ”Kulturkollo läser Bonjour Tristesse”

Haha – jag har världens roligaste foto på min (då) truliga tonårsdotter som tvingats sitta ett pass i familjens gårdsloppisstånd. Medan lillebror och hans kompisar glatt sprang runt och härjade och poserade framför kameran, antingen jag ville eller inte, är den enda bilden där dottern fastnat, en där hon sitter, med sådär tonårstypiskt outsägligt uttråkad min, med nedböjt huvud, en kaffekopp i ena handen och just Bonjour Tristesse, (med titeln väl synlig) i den andra. (Och nu hade det ju blivit roligare förstås om jag hade kunnat visa bilden – det hade jag gärna gjort om den föreställt mig, men dottern skulle inte uppskatta det; ni får tänka er den istället!)
Jag har, massor av litteraturvetenskapspoäng till trots, inte heller läst boken. Kanske ett lagom sommarprojekt?!

Det vore jätteroligt om du hängde på vårt samtal på FB! Jag har som sagt inte heller läst den tidigare.

Ja gärna! Jag frågade dottern om jag fick låna den och det får jag. Hon hälsar att det är en jättebra sommarbok! (Fast jag har precis varit på biblioteket och lånat en hel hög andra böcker så det är tveksamt när jag kommer till skott)

Stängt för kommentering.