Kategorier
Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: gå dit vägen leder!

 

Dagens tips är väldigt enkelt, stanna upp och ta en paus i naturen. Det kan vara på en plats som du älskar eller åk till ett ställe där du aldrig varit förut. Leta upp en stig, grusväg eller strand. Gå på den och se vart du hamnar. Och lyssna vad du hör. Sniffa efter dofter och känn stenar, rötter, löv, eller varför inte sand, under fötterna. Har du tur hamnar du på en plats som är perfekt att rasta på. Då gör du det. Sedan går du igen, i egen takt och kanske med en bra ljudbok i öronen. Min senaste lyssning är Tre timmar av Roslund. Så spännande! Eller så låter man lövens sus och havets brus vara hela ljudbilden.

Löjligt enkelt, javisst! Det enkla kan också vara det briljanta!

Promenaden som bilderna kommer ifrån är tagna på Sundsby säteri på Tjörn, vill man uppleva just den miljön så länkar jag här. Bor man i göteborgstrakten så kan jag rekommendera den nyutkomna promenadguiden om man vill pröva nya platser.

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

2 svar på ”Dagens kulturkollotips: gå dit vägen leder!”

En sak jag verkligen gillar , är när man läst in sig på en plats och tittat på bilder, google maps etc, och sedan tillslut efter allt semesterplanerande och drömmar på riktigt befinner sig på plats. När man går på de där vägarna man fantiserat om och ser och besöker de där platserna som man läst om och tidigare endast sett på bild. Det kan ju vara både i en stad och på landsbygd. Då är det härligt (det är det ju annars också såklart, att utforska helt nya ställen) att gå och gå och gå …

Ja, risken med allt för stora förberedelser är ju att man blir besviken på ”verkligheten” men min erfarenhet är att det är tvärtom. Desto bättre inläst jag är desto mysigare vandring. Jag funkar så att jag upplever mer om jag känner mig trygg och säker på de stora dragen så kan jag njuta mer sen!

Stängt för kommentering.