Kategorier
Kulturkoll

Äntligen Mockingjay!

helena-top
Jag var väldigt sen att läsa Hungerspelstrilogin, det var först när den första filmens premiärdatum närmade sig som jag gick emot mitt eviga ”alla andra gillar så därför ska jag vara obstinat och inte läsa”-tänk och faktiskt läste. Och resten är naturligtvis historia, lycklig, förälskelse vid första ögonkastet-historia.

Jag gillar filmerna också och är en av de få som faktiskt tycker mycket om den tredje boken i trilogin. På ett sätt är den min favorit, naturligtvis tack vare det ogenomträngliga mörkret. På få platser är det lika mörkt som i Katniss värld i Revolt/Mockingjay. Och nu kommer alltså den första delen av avslutningen, Mockingjay 1, som film. Jag ska äntligen få se hur de förvaltar mörkret!

På lördag tänker jag se filmen och senast på söndag rapporterar jag här på Kulturkollo vad jag tycker och tänker om den. Ni som ser filmen före mig får gärna lämna en (spoilerfri) kommentar här om vad ni tycker, så jag vet på vilken nivå jag bör lägga förväntningarna…

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

6 svar på ”Äntligen Mockingjay!”

Hade trötta elever imorse som såg filmen i natt. Vissa var överväldigade, andra lite skeptiska. Vill ändå se.

Jag har köpt biljett till på lördag nu så se ska jag, även om omdömet alltså är blandat då…

Hoppas! Jag har också hört positivt om den nu så förhoppningsvis håller den.

Jag läste en samlingsvolym och läste snabbt ur den, vilket gör att jag inte kan skilja dem åt. Jag har svårt att säga vad som hände i de olika delarna och kan således inte heller säga att jag tyckte den tredje skulle vara bättre eller sämre än de andra. Vilket i sig kanske är ett gott betyg. Jag bara läste!

Det låter definitivt som ett gott betyg tycker jag. Själv tvingades jag göra flera dagars långa uppehåll mellan böckerna eftersom de var utlånade på biblioteket, troligen till såna däringa tonåringar (aka målgruppen)…

Stängt för kommentering.