Hjälp önskas!

helena-top
God morgon alla dystopidiggare!
Jag har ett lyxigt problem, ett för oss bokälskare ganska vanligt problem. Jag vet inte vad jag ska läsa härnäst. Så jag tittade på dystopidelen av min olästhylla och insåg genialiteten i att be om hjälp här på Kulturkollo mitt i brinnande dystopivecka. Frågan är enkel – vad ska jag läsa?

De tävlande är:
En klassisk om en förändrad värld (Oryx & Crake)
En ungdomsbok om blodbanker för vampyrer (The Farm)
En om epidemi och död (A lovely way to burn)

Vilken ska jag välja? Rösta i kommentarerna, jag lovar dyrt och heligt att naturligtvis följa ert råd och att sen rapportera när jag är klar 🙂

OCh vill du bestämt avråda från någon av dem så går det också bra.

8 comments
  1. Jag röstar för “Oryx & Crake”! Kanske för att det är den enda av böckerna jag läst, men mest för att Margaret Atwood är så fantastisk på alla sätt och vis. Dessutom fyllde hon visst 75 häromdagen – värt att firas!

  2. Jag säger som den andra Sara: “Oryx och Crake” får en röst av mig med! Den är verkligen bra, tycker jag. Dom två andra har jag inte läst, vet inte om detta är obligatoriskt för alla som heter Sara, men det tycks gälla för två stycken i alla fall. 😉

    1. Antecknar Atwood här också. Finns det någon Sara där ute som tycker annorlunda eller ska vi säga att det är en regel? 😉

  3. Jag hörde Margaret Atwood på Louisiana Literature och jag blev så imponerad av hennes sätt att prata om sitt författarskap. Hennes bok skulle jag välja.

    1. Hon verkar vara en helt fantastiskt intelligent och cool människa, vid sidan av att vara en gudabenådad författare. Älskar!

Comments are closed.