Dagens kulturkollotips: Farmen Norge

Lotta
Stopp nu, låt inte eventuella fördomar som härstammar från att ha tittat på svenska Farmen hindra er från att läsa vidare. Farmen Norge är något HELT annat.

I grund och botten är det samma programkoncept, fast fylligare, och miljarder gånger bättre än den svenska budgetvarianten. Låt oss börja med deltagarna. Det är inga söndertatuerade se-mig-hör-mig människor som är stöpta i en och samma mall, utan här är det “rediga” människor.  Sådär hälsosamma och sunda som bara norrmän kan vara. Dessutom sponsrade med Vegard-kläder så alla är hela och rena och sportigt klädda. Bland deltagarna kan återfinnas fotbollsspelare, lärare, rörmokare, och till och med tvättäkta bönder.

Över till miljöerna som är en storbondegård ute vid kusten. Naturskönt (som det mesta i Norge) och det är ett fint hus, välskött, med gröna gräsmattor och välmående djur. Här är det inget ruckel med loppiga madrasser och deltagare som svinar omkring sig utan att orka städa. Uppdragen är heller inga dagisvarianter som i Sverige av typen “stängsla in en hage” nej här kan det handla om att bygga en båt, eller för den delen ett båthus, eller att baka 100 brödkakor.

Här finns en tidstypiskt klädd mentor med fru som delegerar uppdragen, det finns ingen “Gutta” men väl en programledare som heter Gaute Grøtta Grav.

Säsong 13 finns hela ute på TV4 Play och det finns en till säsong där avsnitt matas ut löpande om man blir sugen på mer. Men säsong 13 är HUR BRA som helst! Sträcktitta under regniga dagar – gärna med barn eftersom det inte är supa-knulla-mobba-tv och det pytsas in en hel del historielektioner om livet förr under programmets gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.