Kategorier
Kulturkoll

Virgin River värmer i vintermörkret

Lotta

Virgin River handlar om specialistsjuksköterksan/barnmorskan Melinda Monroe som lämnar sitt (trasiga) liv i Los Angeles bakom sig och flyttar till den lilla staden Virgin River i norra Kalifornien, för att jobba och för att börja om på nytt. Men doktorn vill inte ha henne där, huset hon ska bo i är ett ruckel, men som tur är finns den snälle barägaren Jack som välkomnar henne.

Och visst är det en feelgood-romantisk serie, men det är inte bara gullegull. Det är också rejäla Hart of Dixie-vibbar, inte minst för att doktorn är samma doktor som i den serien. Hart of Dixie är dock mycket mer pastellig och på ytan. Här finns en hel del svärta, speciellt i huvudpersonernas bakgrundshistorier, och illegala knarkläger uppe i skogarna. Det är också intressanta karaktärer, och bra skådespelare. Och den förmodade kärlekshistorien mellan sjuksköterskan och barägaren är långt ifrån självklar och komplikationsfri. Precis som det ska vara!

Serien är baserad på Robyn Carrs böcker. Säsong 1 finns på Netflix, och säsong 2 kommer senare i år.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.