Dagens kulturkollotips: sånt man kan göra på jobbet när andra har semester (alternativt hemma i hängmattan om man har sån tur)

helena-top

Att jobba på sommaren, när aaalla andra är så sjukt lediga och ligger på stranden och har sig, är inte alltid så väldigt roligt. Men om man som jag jobbar på bibliotek så är sommarjobb ändå rätt ok. Jag kan ju bygga på de där sommarläsningshögarna rätt metodiskt om man säger. Och så får jag ägna arbetstid åt att läsa årets tjockaste bokbibel – SVBs Höstens böcker.

Jag kan säga så mycket som att det finns en del att se fram emot. Vad sägs om nytt från Sara Stridsberg, Stephen King (ja, ja han kommer kanske med nya böcker hela tiden, men den här verkar väldigt intressant) och Colm Toibin (du längtar efter den även om du inte vet det än, läs varför här), till exempel.

Har du inte sån tur att du jobbar som bibliotekarie eller har du drabbats av ödet att redan ha gått på semester? Det går ju förstås att införskaffa en egen katalog för fritidsbruk också och ägna långa härliga sommardagar åt att planera läshösten.

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

8 tankar på “Dagens kulturkollotips: sånt man kan göra på jobbet när andra har semester (alternativt hemma i hängmattan om man har sån tur)

 1. Jag har ringat in Rakkniven, Eva Ströms romanfantasi om fröken Julie, som kommer i september. Nu plöjer jag James Joyces Odysseus. Jag hade egentligen tänkt läsa den på Irlands-semestern, men monumentet får inte plats i handväskan.

  1. Nej det förstår jag att du måste läsa den nu, den är inte riktigt resekompatibel 🙂 Och håller med om Rakkniven, den verkar intressant.

 2. Jag har faktiskt inte öppnat min katalog ännu. Har så mycket att läsa att jag är rädd att bli stressad. Inte tittat i Bokmässeprogrammet heller. Får bli efter semestern!

  1. Det är en av fördelarna med att ha det som jobb, jag behöver inte reflektera så mycket över vad jag ska läsa och inte, jag köper och reserverar och glömmer sen bort tills efter semestern… Klokt val att koncentrera sig på nu istället för sen när stressen hotar läsningen.

   1. Just idag när det är lite molnigt kan jag acceptera att det kommer en höst. Har börjat bläddra!

    1. Det finns en hel del där som borde göra hösten ganska välkommen också för er som inte gillar årstiden lika mycket som jag.

Kommentarer är stängda.