Kategorier
Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: Lena Cronqvist på Bohusläns museum

 

Är man på västkusten och är sugen på en aktivitet inomhus så kan jag verkligen rekommendera Bohusläns museum i Uddevalla. Där finns permanenta utställningar av landskapets naturtyper, flora och fauna och en fin båthall med träbåtar i många olika modeller. I sommar kan man också se Röster från kriget som gestaltar livet i gränstrakterna under karolinerkriget och konsthallen har en fantastisk utställning av Lena Cronqvist i natur och helfigur.  Den första salen som man stiger in i är grymt drabbande för någon som just förlorat en anhörig, tavlorna utforskar sorgens faser och vägen tillbaka till livet. I sal nummer två så känner man igen Cronqvists lek med dockor och iscensättningar med lekande barn, lite enklare att titta på just för mig. Skulpturer i lera och brons kompletterar oljorna och det är tankeväckande och ganska sorgligt. Skynda er och åk till Uddevalla, entrén är gratis och där finns fina lekytor för barn, en superfin museishop och en mycket spännande konstutställning!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

2 svar på ”Dagens kulturkollotips: Lena Cronqvist på Bohusläns museum”

Ja, delar av utställningen var verkligt tung men jag gillar det lekfulla. Sedan kan man ju tolka det som om att människan alltid är en marionett eller blir manipulerad i någons slags livsteater men jag väljer oftast att tänka bort det.

Stängt för kommentering.