Dagens kulturkollotips: Regn

Lotta

Alltså det här med regn var ju en himla bra grej! Kommer ni ihåg hur det kändes förr i tiden när de svalkande vattendropparna brukade falla från de mörka molnen i skyn? Knappt man minns det längre efter en sommar som denna.

Men, i brist på riktigt regn kan man alltid göra regn hemma. Genom att skapa ett regnmoln i en burk. Experimentera gärna om det också funkar i större skala.

Eller sätt på sprinklern i trädgården – om det inte är bevattningsförbud – och även om det är så, testa att hänvisa till denna studie om grannarna klagar och säg att du försöker framkalla regn.

Ett tredje tips – och det roligaste – är dansa regndans. Dansat för regn har gjorts i många kulturer över hela världen. I den rumänska paparuda-ritualen ska en ung kvinna dansa halvnaken genom byn och så får hon lite vete och ägg och såna gåvor av grannarna. Då slipper du handla också. Om det ändå inte känns helt rätt så kan du istället inspireras av hopi-kulturen som dansar i flera dagar ihop med olika sorters giftormar i munnen. Blir kanske lite svårt då vi bara har huggormar, som dessutom är fridlysta, i det här landet. Så kanske bättre att hitta på en egen svenne-variant som funkar för våra förhållanden. Filma gärna och länka i kommentarerna nedan. 🙂

 

One comment Add yours

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.