Terminsstart

Ny termin, nya skrivböcker, ny höstkatalog och massor av boksläpp att se fram emot. Här hemma har vi en liten gullig F:a-gluttare (eller vad säger man nu för tiden?) och det känns SJUKT STORT att ha ett skolbarn. Ikväll ska jag på mitt livs första skolföräldramöte i egenskap av förälder. Jag börjar ju faktiskt inte själv riktigt än då jag är föräldraledig ett tag till men har gått all in på skolväska, pennor, suddis, gympapåse och har peppat så att jag nog gjort lillkillen med nervös än innan…

Nina börjar skolanTillsammans har vi inte bara läst ”Var är Bus-Alfons” utan även ”Börja skolan med Alfons Åberg”, ”Jag ska börja skolan” och den fantastiska ”Nina börjar skolan” av Emi Gunér som ALLA med blivande skolbarn borde läsa bara för att den är så bra. Tycker att det kunde komma en ny bok om Nina snart för övrigt för allihop är SÅ HIMLA BRA!

Det finnas naturligtvis fler böcker man kan ta till. Sonen har redan plöjt alla ”börja läsa”-böcker om Axel och Omar och därför blev han himla glad när jag berättade att hon som skrivit dem även skrivit ”Boken om att börja skolan”.Bockarna Bruse börjar skolan

Eftersom vi lajvat och lekt ”Bockarna Bruse” här med två barn i snart 4 år så blev det OERHÖRT uppskattat när jag drog fram boken ”Bockarna Bruse börjar skolan”. Hett tips om man vill lätta upp stämningen lite med sitt nyblivna skolbarn.

Jag var till och med nära att dra fram min egen gamla älskade ”En ettas dagbok” som kom i nytryck för ett par år sedan. SOM jag älskade böckerna om Mimmi. Alltid, alltid ville jag hela Mimmi (eller möjligen Majken efter Majken-böckerna av MArgareta Strömstedt) när vi lekte. Jag tänkte dock att det ju faktiskt kommit så mycket bra sedan dess att vi gott kan vänta med den och ta något nyare först.

Har ni några tips på böcker inför skolstarten? Har ni läst några av böckerna ovan? Vad tyckte ni?

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →

3 tankar på “Terminsstart

    1. Jag älskar ordlösa böcker. De kräver visserligen lite mer av läsaren/berättaren men kan verkligen ge upphov till mycket diskussion.

Kommentarer är stängda.