Kategorier
Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: Hälsa på i Värmland!

helena-top

Just precis idag befinner jag mig på Liseberg med familjen. Det vill jag i ärlighetens namn inte tipsa om (det finns de i familjen som uppskattar det mer än jag). Istället hänger jag mig åt lite hemlängtan. Själv längtar jag just nu mest efter mitt hus, mitt uterum och mina clematisplantor (inga clematisplantor är mer älskade än mina, jag lovar).

Men en turist då, som inte får tillgång till mina klätterväxter, vad ska en sådan se av Värmland? Jag tycker ju att naturen är vårt bästa. Två rätt stora områden att besöka för oslagbar natur är Fryksdalen (med Fryken, Mormors glasscafe (missa inte det!), Mårbacka och allt det där) och Klarälvdalen (min svårmodiga hemtrakt, inget blir någonsin vackrare). Sen är det förstås Lars Lerins Sandgrund, men det är mer om man istället kan tänka sig att samsas med en massa andra kulturande människor, jag har aldrig varit där ensam…

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

4 svar på ”Dagens kulturkollotips: Hälsa på i Värmland!”

Och kanske också lyssna på Maria Westerberg och hennes sommarprat för att sen åka och besöka Vildhjärta i Brunskog!

Åh, för ett par år sedan, när det var lika stekhett som nu, var vi också på Liseberg. Ungarna försågs med varsitt åkband (de var nog 11 och 15 skulle jag tippa) och maken och jag hällde oss i skuggan i en grässluttning nära ingången med varsin kvarnhjulsstor kanelbulle och varsin bok. Jag läste Lotta Lundgrens ”Tio lektioner i matlagning” och skrattade högt och envisades med att läsa ungefär hälften, högt för maken, som tack och lov är van vid mig vid det här laget, och inte tog illa upp. Lite då och då damp barnen in och kollade läget, tiggde glasspengar osv och försvann igen. Balder och Flumride i all ära, men det var mitt klart bästa Lisebergsbesök!

Det låter onekligen som ett trevligt Lisebergshäng. Våra barn är lite yngre och lite mindre självgående, det slutade med att två av oss gick tillbaka till hotellet (och dess fläktar!) efter någon timme och två fortsatte åka det viktigaste en stund. På det hela taget var alla nöjda, men kan man undvika Liseberg i 33 graders värme bör man göra det tycker jag…

Stängt för kommentering.