Kategorier
Kulturkoll

Klassiska podden – hederlig bildningsradio

Tänk vad man kan få höra mycket intressant när man lyssnar på P1 på söndagsmorgnarna! Sommaren som gått har jag lyssnat på det supersympatiska programmet som heter Klassiska podden. 

Som namnet antyder så är det förstås också möjligt att lyssna via webben eller ladda ned för att lyssna precis när man vill. Camilla Lundberg och Carl Tofft samtalar lättsamt och med många musikaliska exempel om kända klassiska kompositörers liv och leverne och deras musik. De sätter in kompositörens verk i en musikalisk och historisk kontext och ett och annat skvaller kryddar upp anrättningen rejält. Det här är public-serviceradio när det är som bäst. Tänk att jag var så intresserad av Hildegard av Bingen, det hade jag aldrig trott. Smart, roligt och synnerligen allmänbildande!

 

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.