Something old, something new..

Höstnytt, var det ja. Det går egentligen stick i stäv med min tillvaro tillfället. I våras lovade jag mig själv att läsa mer poesi och mer klassiker i år, gå mindre på det som kommer nytt. Det gick sådär, jag jobbar ju ändå med litteratur för barn- och unga och kan behöva ha i alla fall lite koll på vad som kommer nytt. Sedan blev det en del poesi och klassiker ändå. I höst är jag föräldraledig. Det är en omställning att vara mamma till tre och på hela sommaren har det inte blivit många sidor vuxenlitteratur för min del. Jag läste Elena Ferrantes Plågsam kärlek i början av sommaren och påbörjade ungdomsboken Comedy Queen av Jenny Jägerfeld men kom inte så långt. Det har helt enkelt varit väldigt mycket annat och så kommer det vara även i höst. Lite nya barnböcker har vi däremot betat av och i höst ser jag bl a fram emot nästa bok om Olle och Bolle av Charlotta Lannebo. Olle och Bolle handlar. Känns som att det kommer vara mitt i prick på var jag är just nu så kanske igenkänning för hela familjen. Olle och Bole är Bröder bjöd definitivt på det och ”mamma djupandas” är numera ett uttryck här hemma som kommer därifrån…

Det är även väldigt lite film.tv och musik här hemma men Ane Bruns nya live-platta har jag sett fram emot, särskilt sedan hon gjorde en kort men fantastisk spelning i Malmö för  en dryg vecka sedan. Vad gäller film och TV så är vi så inne i Sommarlovsvärlden här hemma fortfarande att det enda vi lyckats prata om är att Sommarlov, barnprogrammet, får en spin off (japp, händer barnserier också i form av serien Saibo. 10 avsnitt om ett otäckt TV-spel från 80-talet som suger in den stackars polisen Alexandra i sig.

Nej, det är inte mycket eget jag ser fram emot i höst förutom bebisgos. Der finns dock en sak, som man med lite fantasi och god vilja kan se som en kulturell händelse. I alla fall i nördsammanhang. DET SLÄPPS ETT ANTAL NYA HARRY POTTER-LEGOASKAR. Inklusive en fullständig och snordyr modell av Hogwarts. Vill ha allt, men KAN ju inte motivera lego-köp för 10 000 kronor liksom. Det går ju inte. Faktiskt. Men kolla här, vad fantastiskt fint det ser ut att vara. Släpps 1 september för den hugade. Bara att börja spara.

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →

En tanke på “Something old, something new..

  1. VI här hemma började förhandla om man inte kunde skippa Tysklandsresan på höstlovet (eller heter det officiellt läslov nu?), och istället stanna hemma och bygga den där Hogwarts-modellen…

Kommentarer är stängda.