En veckoutmaning att minnas

carolina-top

Veckans utmaning handlar förstås om minnen eftersom vi pratar nostalgi den här veckan. Och nu vill jag att ni delar med er av era egna kulturella minnen. Ta en titt på listan nedan och välj ut vilka du vill svara på. Alla eller en – du väljer själv! Svara i kommentarsfälten nedan eller på egen blogg (men länka nedan så vi andra hittar till dina svar).

Dina tre bästa låtar att gråta ut till efter att det tagit slut med pojk/flickvännen?

Första egna inhandlade skivan (SP/LP/CD/whatever men kom inte dragande med spotifylistor, va?)

Tidstypiska modeplagget/modedetaljen du verkligen minns att du hade och var stolt och glad över

Den första ”riktiga” boken du läste själv (bestäm själv vad som är ”riktig”, om det innebär mer text eller svårare meningar, men alltså boken du kände att du verkligen var stolt över att ha klarat av)

Favoritdoft schampo/deo

Godnattsagan som lästes tusen gånger

Bokserien du läst om och om igen

Det här godiset minns jag!

TV-serien du fortfarande vill se om

Det här är den godaste GB-glassen genom tiderna

Filmen ”alla” såg och vad du tyckte om den

Färger på badrummets inredning där hemma när du var barn?

 

Bild: Miserable Old Box av txinkman (CC BY-NC 2.0)

21 comments Add yours
    1. Alltså, jag såg den ju, jag också. Och jag gillade dansen, jag gillade musiken – men jag kan för mitt liv inte gilla Patric Swayze. Får rysningar av karln. När han senare dessutom gav sig på att sjunga in en låt också… hu.

        1. Jag var 14 när den kom och ÄLSKADE! Tycker fortfarande att inledningen är briljant och brukar använda den när vi kör filmanalyser i svenskan.

    2. Jag såg den inte när den kom ut utan långt senare på TV någon gång fattar inte riktigt storheten jag heller, även om det inte var en dålig film. ångrar inte att jag såg den.

    1. Jag tittade in till dig och kommenterade – men kommentaren verkade försvinna? Eller har du ett strängt kommentarsfilter nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.