Kategorier
Romankoll

En trilogi där konspirationerna får ta plats!

Det händer allt som oftast att jag tittade mig över axeln och kontrollerade min post lite extra noga veckorna efter att jag läst klart Louise Boije af Gennäs Skendöda. Någonting är det som gör att man börjar tvivla på det mesta efter att man läst och för den unga huvudkaraktären Sara så är det snart alldeles omöjligt att kunna lita på att något verkligen är sant, att något verkligen har hänt. Vem är vän och vem är det inte?

Serien börjar med att Sara bestämmer sig för att flytta till Stockholm, hennes pappa har omkommit i en sommarstugebrand och Sara bestämmer sig för att börja på nytt. Hon har en militär grundutbildning men bestämmer sig för att arbeta på café. Snart värvas hon till en PR-firma av en väninna och snart så inser hon att den pappa hon trodde sig känna hade ett helt annat förflutet än det hon kände till. Hon bestämmer sig för att försöka ta reda på sanningen och det leder henne in i storpolitik, maktspel och ett evigt letande efter sanningen. LBG väver snyggt in ett antal historiska politiska händelser som palmemordet till exempel, konspirationsteorier luftas och allt i en tight och driven språkdräkt som gör berättelsen till en bladvändare.

Storyn ligger så precis på gränsen mellan det som skulle kunna hänt och det helt otroliga och det är skickligt balanserat.  Otäck osäkerhet – det man vill ha i en snabbläst och underhållande thriller. Lite Salandervarning är det absolut men ett gediget bygge som håller i vart fall till slutet av del två. Hur det ska sluta vet författaren redan nu men färdigskriven är inte den sista delen, hon väntar in i det sista för att få med aktuella händelser så långt det går och det gör att texten får en underlig nerv, man vet inte riktigt om det är ett reportage eller fiktion eller vad?

Motståndstrilogin kallar författaren den här serien som börjar med Blodlokan och som kommer att avslutas i maj 2019 med Verkanseld.

Läs. Men kanske inte om ni har anlag för paranoia.

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

2 svar på ”En trilogi där konspirationerna får ta plats!”

Stängt för kommentering.