Fågel, fisk eller mittemellan?

Alltså, jag är så gammal att jag var bjuden på julkalas när jag var liten. I bondgårdarna (som tro det eller ej hette Nordgården och Sörgården) i den lilla byn ordnades det julkalas där det bjöds kaffe, kakor och gotter. Allt hembakt och hemgjort förstås. Vi barn fick ibland en papperspåse med en clementin, en tablettask och kanske en Rigi mjölkchoklad och så lektes det lekar och spelades spel. I den största av gårdarna, som närmast är ett mindre gods om jag ska vara ärlig,  så var det ofta kurragömma. Där fanns det kattvindar och en stor och ganska läskig vind. Hos en annan familj var det oftast gömma nyckel. Tänk vad länge sedan det var som jag ställde frågan fågel, fisk eller mittemellan? Och så spelade vi Monopol och Nya Bondespelet och låg under borden och lyssnade på när de vuxna pratade. Och gick hemåt i den stjärnklara och mycket mörka vinterkvällen. 

I vår egen lilla familj så har mellandagarna mest av allt innehållit olika frågespel och kortspel som alla kan spelas iförda pyjamas … Våra favoriter genom åren är Bezzerwisser, TP, MIG och Litteraden (särskilt om man gillar litteratur). I år såg jag spelet med namnet Quiznödig. Jag har ännu inte prövat det men man kan undra om konstruktörerna kommer från Göteborg med tanke på ordvitsen. Årets tillskott blev Key Quest som har den fördelen att man spelar en omgång på ca 20 minuter, lite mer tempo än många andra frågespel. I spelaffären så hittade jag också ett väldigt lockande set med storycubes. Vi snackar Mumin!

Med en helt vanlig kortlek kommer man förstås väldigt långt och maratonpartier av femhundra eller canasta hör oftast ledigheter till. Om man vill spela något nytt så prövade vi förra året Fluxx och Marrying Mr Darcy. Inte alls dumma kortspel som rekommenderas.

 

Vilka är era bästa sysselsättningar så här mittemellan helgerna?

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →