Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Författare tipsar: Hanna Landahl

 

När verkligheten är bister och vi helst vill vara någon annanstans är kultur ett bra sätt för att fly ett tag. I vårt tema ”Reslust”  tipsar författaren Hanna Landahl idag om kultur som får dig att glömma vardagen och förflytta dig i sinnet.


Annika Norlins novellsamling Jag ser allt du gör fick mig verkligen att glömma det stora C:et för några timmar. Till exempel tar Annika med läsarna på en roadtrip till Österrike med ett halvtaskigt punkband i novellen ”Kul för dig, trist för mig”. Novellen är rolig och dråplig och jag fnissar högt mest hela tiden medan jag läser. Men också mycket berörande.

Jag älskar verkligen tv-serier och är vanligtvis en storkonsument. De senaste månadernas oro har dock satt sig på koncentrationen och jag hittar mig själv ofta zappandes i soffan. Men det finns en serie som fullständigt har fångat mig den senaste tiden. Dokumentärserien ”Tiger King” (Netflix), om privata zoon i den amerikanska södern, är något av det märkligaste jag sett och bevisar med hela sin uppenbarelse att verkligheten har en fantastisk förmåga att överträffa dikten. Ett måste för alla som vill förundras, förfasas och underhållas!


Hanna Landahl har skrivit tre romaner och de senaste två Under två timmar och Ljuskällan handlar om Staffan, Anna och deras barn. Hon är också aktuell med barnboken Förlåt för hålet, som är en andra boken om Astor. Boken är illustrerad av Linda Mickelsson.

 

 

Foto: Jimmy Freidenfelt Blom

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.