Bara för barn?

Lotta

Rim och ramsor, det är mest bara för barn och hör hemma i barnkammaren. (Det finns inga ord som rimmer på vuxna, det måste väl ändå vara ett tecken?)

För mig blir vuxenrimmande något lustigt och buskisaktigt, Povel Ramel ger mig eksem, och vi ska inte tala om folk som envisas med att rimma på sina julklappar. Vad är poängen med det? Uäh, jag ryser och fattar verkligen inte grejen.

Men om jag lämnar det ”lustiga” rimmandet därhän så kan jag ändå uppskatta trolleri med orden. Ordkonstnärer som finurligt kan vända och vrida på betydelser, få in en rytm och en klang, eller till och med en dålig ordvits ibland, det kan jag uppskatta. Och där är Tage Danielsson en av de bästa.

Dom som far väl far väl
för att dom som far illa far illa

Jag tänker, alltså gör jag mig till.

Utan tvivel är man inte klok.

Grundvalen för det svenska samhället är iblandekonomi: ibland går det, ibland går det inte alls.

Just så.

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →

2 tankar på “Bara för barn?

  1. Men snälla Lotta, hur kan du som gillar ord och språk inte gilla Povel Ramel!?????????????????? Ett av våra största genier bland alla duktiga ordbrukare vi har!

  2. Ärligt talat har jag lite svårt ör Povel också, men förstår ju att han är briljant. Bara inte riktigt min kopp te alltid. Men Tage… Åh, vad Sverige saknar Tage idag. Vad vi hade behövt honom.

Kommentarer är stängda.