Veckoutmaning om ditt spelande

carolina-top

I gårdagens inledningsinlägg till spelveckan här på Kulturkollo petade jag lite på ytan av den ocean av olika sorters spel som finns. I veckoutmaningen vill jag undersöka det här vidare, och ställer helt enkelt frågan:

Vilket spel har du lagt ned allra flest timmar på att spela?

(du kan förstås välja precis vilken spelform du vill, allt från klassiska brädspel till att spela på hästar on-line, frågesporter eller något av alla dessa triljoner mobilspel…)

Själv funderar jag på om det kan ha varit de oändliga spelsessioner jag har haft med datorspelen i serien ”Elderscrolls”: Daggerfall, Morrowind, Oblivion och nu senast Skyrim. Jag har tillbringat många, många timmar i de världarna genom åren, särskilt Daggerfall som är typ oändligt.

Fast sen funderade jag en vända till och tänkte att även om det där datorspelandet försiggått i långa spelsessioner så har jag nog totalt banne mig ändå lagt ner mer tid på det absolut meningslösa Candy Crush Saga. Det är ju 5 minuter här, 10 där, en halvtimme där… varje dag! I flera år! Det blir snabbt många, många timmar, det. (ja, jag är på level dum-i-huvudet-pinsamt-att-avslöja)

Svara i kommentarerna nedan, eller i egen blogg (men länka nedan så att vi andra kan läsa ditt svar).

 

Bild: Daggerfall av crpgbook (CC0 1.0)

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →

7 tankar på “Veckoutmaning om ditt spelande

 1. Oj, jag har spelat väldigt mycket The Sims. Men också Assasins creed-serien och Kingdom Hearts-serien har gått mycket varmt.

  Nu blev jag ju spelsugen. Man måste inte arbeta på arbetstid, va?

  1. Hm, högst oklart om du verkligen måste arbeta på arbetstid. Kan du sätta upp skärmar runt dig så att ingen kan kolla vad du gör??
   Jag testade Assasins creed 1 och gillade det rätt mycket (sonen spelade dem väldigt mycket och jag ville testa) – nu undrar jag vad som hände och varför jag inte spelade vidare? Man får ju mycket historia i dem också. Typ.

 2. Jag är en sån där som kan fastna i spel och gillar både sällskapsspel och kortspel. Min mamma spelar Gummikub närmast maniskt vilket är bra för att hålla hjärnan igång. Om man skall räkna timmar så blir det nog ändå Pokemon Go. Jag går och spelar under tiden som jag lyssnar på ljudbok och det kan bli många timmar på en vanlig vecka.

  1. Jo, Pokemon Go blir det väldigt mycket för mig också. Fortfarande. Och Gummikub – vad är nu detta? Vågar jag kolla upp det??

Kommentarer är stängda.