Kategorier
Aktuellt Barnbokskoll

Serier för barn? Serier för vuxna!

Jag läser inte mycket serier alls faktiskt men då och då gör jag ett ryck och kikar i Seriehyllan på biblioteket för de gånger jag faktiskt hittar något brukar jag gilla det riktigt ordentligt. Så var det den här gången då jag kikade in i seriehyllan på barnavdelningen och upptäckte en för mig ny serie, Monsterallergi. Jag trodde att det bara hade kommit en bok än så länge men upptäckte med glädje både del 3 och 4 kommit ut i höst! Första delen gjorde mig sådär mysigt lycklig så jag beställde och slukade de resterande tre delarna i snabb följd! Tänk att bokförlaget Hegas, som framför allt satsar på lättläst litteratur för barn, kan göra en sådan fullträff! Tidigare har de gett ut serien Amulett, som är OMÅTTLIGT populär på jobbet men som jag aldrig fastnat för. DWn här var dock mitt i prick!

Serien är skriven och tecknad av italienarna Katja Centomo , Fancesco Artibani och Alessandro Barbucci och kretsar kring två barn i en liten stad. Elena Potatis (jodå, hon heter så) flyttar in i ett nytt hus och blir kompis med den underlige grannen Zick. Zick håller sig mest för sig själv då han är allergisk mot allt och har förmågan att se spöken och monster. DE flesta tycker att han är en knäppskalle men Elena tycker att han är fascinerande och bestämmer att de är kompisar. Man kan säga att Elena är lite mer framåt än Zick… Tillsammans får de vara med om läskiga äventyr och rädda världen från undergång. Eller nåja staden i alla fall.

Serien har även blivit en populär TV-serie i Italien men den har jag ärligt talat inte sett. Bara inledningen Och den fångade mig inte i närhten av lika bra fask kan tänka mig att den är mer populär bland barn.

Serien riktar sig väl framför allt egentligen till mellanåldern, 9-12, men passar ju uppenbarligen vuxna lika bra.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.