Spänningsläsarexpertens 5 bästa

carolina-top

Jag har en ganska spretande läsning, som ändå mest rör sig i fantasy- romance- eller barnbokslandet. Och jag tycker ju själv att det jag läser ofta är oändligt spännande… men jag hittar sällan böckerna jag läser på bibliotekens hyllor för ”spänning” med dess deckare och thrillers. Det händer, men det är inte ofta. Det skulle man inte kunna tro om man kom hem till oss, för vår bokhylla är fullständigt sprängfylld av andlös spänning, av agenter med särskilda befogenheter, av polisarbete och av elaka skurkar som planerar världsherravälde. Jo, för jag själv köper inte så många böcker – men det gör oäkte maken. Och han älskar spänningsböcker.

Senaste tiden har han dock övergått till att nästan enbart läsa e-böcker, på sin nyinköpta läsplatta. (en Storytel reader, för den som är nyfiken, och så har han haft den ytterst goda smaken att köpa ett fodral till den som ser ut som en lärobok i trollformler från Hogwarths, från Klevercase) (och ja, jag blir lite extra kär i honom när han köper sådana grejer)

Och sedan denna läsplatta kom in i hans liv så har karlns läsande typ gått om mitt i mängd – läsplattans svaga belysning verkar ständigt lysa om nätterna från hans sida av sängen. Om han alls sover vet jag inte, men det där får han själv ta ansvar för. Nu frågade jag i stället denne spänningsexpert vilka 5 böcker som varit absolut svårast att släppa den senaste tiden. Han bläddrade ett tag i sin läsare och kom fram till dessa:

 

Senast lästa bok var för övrigt just Heder utan samvete, och nästa på tur är Kniv av Jo Nesbö.

 

Bild: pxhere.com

 

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →