Kategorier
Aktuellt

Det här med Adlibrispriset, igen…

Lotta

Viktoria ställde en mycket relevant fråga i sitt inlägg om Adlibrispriset – Behöver vi ett nytt pris? Näej verkligen inte, tänkte jag, i alla fall inte om det är Adlibris som delar ut det. Man vet ju hur det brukar gå när dom försöker dela ut saker i tid. Och än mer övertygad om prisets onödighet blev jag efter att precis som Viktoria försökt hitta lite mer information om priset som bara fladdrat förbi på Facebook och Instagram. DET FINNS JU INGEN INFORMATION NÅGONSTANS!

Så här ser det ut när man söker på Adlibris egen sajt:

Det är ju skrattretande, men DIY-förslaget gav mig också idén till det här inlägget. Jag instiftar härmed mitt egna pris: Kulturkollo-Lottas pris till Årets dummaste.  Det går i år till Adlibris.

I en intervju på Svensk Bokhandel svarar Adlibris PR-ansvariga Elias Vieglins på frågan vad man vinner:
”– Det är dels äran, dels att vi kommer att kommunicera boken kraftigt i våra kanaler.”

Då får man väl hoppas för vinnarnas skull att kommunikationen av vinnarna fungerar lite bättre än kommunikationen av själva priset.

Men grattis Adlibris – med det här inlägget, och med Viktorias tidigare, har ni i alla fall fått två Googleträffar på ert pris nu. Och jag inser att med det är det kanske jag som är Årets dummaste som ger uppmärksamhet till ett pris som jag faktiskt skiter i.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

4 svar på ”Det här med Adlibrispriset, igen…”

Hahahaha!
Jag instämmer helhjärtat i att det här är ett helt onödigt pris. De verkar inte ens ha kommit ihåg att krydda med prispengar (vid 100 000 kr brukar media haka på enligt forskning – glömt vem som forskat fram det).

Jag gissar att någon på Adlibris marknadsavdelningen har tänkt ”hur ska vi få författare att tok-dela länkar till sin bok på just Adlibris istället för till Bokus, bokhandeln eller Boktugg (som har länksamlingar till alla återförsäljare). Jo de har instiftat ett pris. Som bara innebär att den som delar mest länkar får en extra länk.

Hahaha, jag står inte ut. Jag försökte i alla fall vara försiktigt positiv och se det så snällt jag kunde men nä, du har helt rätt. Årets sågning går till Lotta!! ”Då får man väl hoppas för vinnarnas skull att kommunikationen av vinnarna fungerar lite bättre än kommunikationen av själva priset.” Klockrent och precis min tanke. Vad är det för mening med ett pris som det INTE ENSA GÅR ATT GOOGLA info om!?

Ni är båda snällare än påhittet förtjänar :).
Tycker i varje fall jag men jag råkar vara lätt allergisk mot tävlingar och priser. Om det inte är något rejält och vettigt förstås.

Stängt för kommentering.