Kategorier
Kulturkoll

Vardagslunk

Lotta

Det är många som upplever en helt annan vardag än för en månad sedan. För min del rullar det mesta på som vanligt, än så länge. Jag jobbar ibland hemifrån, men oftast åker jag in till  kontoret som är lugnt och tyst (och virusfritt) med bara en handfull kollegor. Resten jobbar hemma.

Jag får mer gjort, har bättre skrivbord, flera skärmar, och glass i frysen. Hemmet lockar visserligen med en söt hund, men också med hemmavarande tonåringar som äter upp all eventuell glass som skulle kunna finnas.

Så check på jobbet. Den delen flyter på som förut, inga större störningar, inga kundtapp eller permitteringar, business as usual. Bra det.

Men efter jobbet då? Läsningen och tv-tittandet är fortsatt i virus mode. Är det inte presskonferenser, virusdebatter eller konspirationsteorier så är det nästan inte intressant. Skriva ett blogginlägg? Har noll inspiration.

Jag har inget fokus på något annat än virus. Det funkar inte att läsa böcker – förutom Hanne Vibeke Holsts Som pesten som jag  just nu läser och inte kan slita mig ifrån. Så om jag nu inte kan bryta virusvågen så får jag väl surfa vidare på den. Omfamna den. Grotta ner mig tills allt är över.

Så ge mig gärna era bästa tips på virusläsning eller virusfilmer!

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.