Allt annat än vardag

helena-top

Dagen som är idag är ingen vardaglig dag så temat får ursäkta, påsken ska självklart firas!

Det här är naturligtvis inte första gången vi firar påsk här på Kulturkollo. Vi har gjort det tidigare genom att titta på tv med religiösa underberättelser, tipsa om påskekrim och romaner baserade på de bibliska berättelserna. Mycket av det vi skrivit hittar du här och här.

Jag tycker sedan gammalt mycket om påskhögtiden. Påskhelgen har med sin långsamma rörelse över sorg till ljus alltid inspirerat mig till reflektion över livet och tron, varat. I år känns just det mer betydelsefullt än någonsin. Jag kommer absolut dricka påskmust och äta marsipanägg, men jag kommer också ge mig ut i skogen på långa promenader och ge mig själv tänketid. Jag vet att jag mår bra av att vila i lugnet lite då och nu och inget passar så bra som att göra det under påskhelgen.

Jag önskar er alla en god och fridfull påskhelg!

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →