Tordyveln flyger i skymningen #dennadagenbok

linje-ulrica

Idag är det tisdagen den 27 juni.
Den 27 juni är också Jonas Berglunds födelsedag. Jonas som är en av huvudpersonerna i Maria Gripes älskade klassiker Tordyveln flyger i skymningen

Just på den här födelsedagen, som infaller tisdagen den 27 juni, fyller han tretton år och han får en kasettbandspelare i present. Den får stor betydelse i arbete med att lösa det mysterie som personerna i boken inom kort kommer att befinna sig mitt i.

Just den här tisdagen den 27 juni är också den dag då en grupp människor börjar samläsa boken i realtid, så att säga, och diskutera den i en Facebookgrupp. Initiativet kommer från bokbloggare Jesper (som skriver på bokbloggen Det här har jag läst) och jag tycker att det är en så strålande bra och rolig idé. Tordyveln flyger i skymningen är en bok som ligger mig varmt om hjärtat och jag läser gärna om den på detta intressanta sätt. Idag startar alltså diskussionen om de kapitel som utspelas den 27 juni och vi som läst den förut måste alla vara försiktiga så vi inte avslöjar för mycket för dem som läser för första gången.

Jag kommer försöka att högläsa den för mina barn också för första gången och jag hoppas att de kommer att tycka lika mycket om den som jag gör!

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →

6 tankar på “Tordyveln flyger i skymningen #dennadagenbok

  1. Roligt att du vill vara med, och det ska bli väldigt intressant att höra hur den fungerar som högläsning för barn idag. Vi var ju flera i gruppen som hade erfarenhet av att den var högläsningsbok i skolan.

    1. Just nu har vi halkat efter lite eftersom avsnitten har varit lite längre än vad som passar för en god natt-saga, men hoppas på att läsa ikapp för dem i helgen.

  2. Jag har haft förmånen att läsa ”En sällsam historia” under mina yngre dagar men inte ”Tordyveln flyger i skymningen”. Jag började läsa den för några dagar sedan och avslutade den igår. Tyvärr hade vi inte högläsning av Maria Gripes böcker i skolan, utan jag blev tipsad av en klasskompis vid den tiden. Hur som haver vill jag poängtera att vissa böcker ska läsas (oavsett ålder!). Denna bok kommer jag sätta i min sons händer snarast!

Kommentarer är stängda.