Linda listar bröllopsfilmer

Linda

Bröllop på film kan vara underbart och snyftigt, eller galet pinsamt och skrattretande. Här har jag valt ut de filmer med bröllop i som är mina favoriter, utan inbördes ordning. Många gamla filmer blir det …

1. Fyra bröllop och en begravning – en av mina absoluta favoriter, där det ena bröllopet är mer pinsamt än de andra och där bröllopstalen kan få vem som helst att rodna.

2. Min bäste väns bröllop – här är Julia Roberts inte direkt sympatiskt och när hon tvingar sin bäste väns blivande brud att sjunga karaoke är det riktigt hemskt, och galet roligt.

3. Muriels bröllop – tillhör också de filmer där skrattet liksom sätter sig i halsen. Att få se huvudpersonen vandra in till tonerna av I do, I do, I do är dock obetalbart.

4. Sju brudar – sju bröder – en musikalklassiker som jag älskade som barn. Troligen hysteriskt överdramatiskt, men jag älskade berättelsen om de sju bröderna som letade efter sina blivande brudar.

5. Monsunbröllop – ett gigantiskt, indiskt bröllop planeras, men krockarna mellan gammalt och nytt skapar en del problem. En riktigt sevärd film.

6. 27 dresses – är kanske inte den djupaste bröllopsfilmen, men riktigt charmig mycket tack vare Katherine Heigl.

7. Skruva den som Beckham – handlar främst om fotboll, men bröllopet är viktigt. Det är där traditionerna syns och där krocken mellan huvudpersonens två liv blir tydlig.

8. Efter bröllopet – utspelar sig under, men främst efter ett bröllop, vilket liksom hörs på titeln. Stark och välgjord film.

9. Bröllopsfesten – handlar om Wai som bor i USA, men reser tillbaka till Taiwan för att gifta sig. Detta trots att han har en pojkvän.

10. Mitt stora feta grekiska bröllop – tror inte den håller, men den var charmig när den kom.

 

Vilka är dina bästa bröllopsfilmer?

2 comments
  1. Bra lista! Jag skulle haft med The Wedding Singer på min lista. Och Mamma Mia, om den nu räknas in i kategorin.

Comments are closed.