Linda listar bröllopsfilmer

Linda

Bröllop på film kan vara underbart och snyftigt, eller galet pinsamt och skrattretande. Här har jag valt ut de filmer med bröllop i som är mina favoriter, utan inbördes ordning. Många gamla filmer blir det …

1. Fyra bröllop och en begravning – en av mina absoluta favoriter, där det ena bröllopet är mer pinsamt än de andra och där bröllopstalen kan få vem som helst att rodna.

2. Min bäste väns bröllop – här är Julia Roberts inte direkt sympatiskt och när hon tvingar sin bäste väns blivande brud att sjunga karaoke är det riktigt hemskt, och galet roligt.

3. Muriels bröllop – tillhör också de filmer där skrattet liksom sätter sig i halsen. Att få se huvudpersonen vandra in till tonerna av I do, I do, I do är dock obetalbart.

4. Sju brudar – sju bröder – en musikalklassiker som jag älskade som barn. Troligen hysteriskt överdramatiskt, men jag älskade berättelsen om de sju bröderna som letade efter sina blivande brudar.

5. Monsunbröllop – ett gigantiskt, indiskt bröllop planeras, men krockarna mellan gammalt och nytt skapar en del problem. En riktigt sevärd film.

6. 27 dresses – är kanske inte den djupaste bröllopsfilmen, men riktigt charmig mycket tack vare Katherine Heigl.

7. Skruva den som Beckham – handlar främst om fotboll, men bröllopet är viktigt. Det är där traditionerna syns och där krocken mellan huvudpersonens två liv blir tydlig.

8. Efter bröllopet – utspelar sig under, men främst efter ett bröllop, vilket liksom hörs på titeln. Stark och välgjord film.

9. Bröllopsfesten – handlar om Wai som bor i USA, men reser tillbaka till Taiwan för att gifta sig. Detta trots att han har en pojkvän.

10. Mitt stora feta grekiska bröllop – tror inte den håller, men den var charmig när den kom.

 

Vilka är dina bästa bröllopsfilmer?

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →

2 tankar på “Linda listar bröllopsfilmer

  1. Bra lista! Jag skulle haft med The Wedding Singer på min lista. Och Mamma Mia, om den nu räknas in i kategorin.

Kommentarer är stängda.