En solig måndag i juni

linje-ulrica

Vi är verkligen inne i den stora firartiden just nu, även om firandena inte ser ut som de brukar. Mors dag har passerat och på kö står studenter, skolavslutningar, konfirmationer och examenshögtider. Vi har en del födelsedagar att fira i juni också i den här familjen.

Men jag skulle vilja stanna upp och slå ett slag för att bara fira den här soliga måndagen i juni. Jovisst har C-situationen vänt upp och ner på allt. Jovisst börjar det bli mer än lovligt trist att arbeta hemma vid köksbordet. Jovisst är det måndag och VAB och vardag – och inte alltid så lätt att vara positiv.

Men det är också den första juni, sommaren är här och syrenerna doftar utanför den öppna balkongdörren där fåglarna kvittrar och förskolebarnen leker och skrattar på sin gård. Kaffet smakar gott och livet är helt OK faktiskt. Det firar jag idag.

Ps. för den som ändå vill ha något “riktigt” att fira kan man välja mellan att uppmärksamma namnsdagsbarnen Gun och Gunnel, Samoas nationaldag, Mjölkens dag eller Worldoutlanderday.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.