Kategorier
Kulturkoll

Låt det regna, jag har tv!

Lotta

Jag har nyligen upptäckt en gammal goding som nu finns på SVT Play: McLeods döttrar. Jag vet att jag såg något ströavsnitt för hundra år sedan när den gick på tv förra gången (kanal 5 tror jag) och tänkte att det här nog är en serie som passar mig. Och nu fick jag äntligen chansen då SVT plockade upp den och sänder den från början. Åtta säsonger finns det (tror jag) och tre finns upplagda. (Varför jag skriver så mycket “tror jag” istället för att ta reda på fakta är för att jag inte vill googla och riskera eventuella spoilers, jag är bara mitt i säsong tre!)

Serien handlar om systrarna Tess och Claire McLeod som återförenas när deras gemensamme far gått bort. Äldsta systern Claire har drivit den stora gården tillsammans med fadern, och Tess har växt upp i stan med sin mamma. Kontakten har varit obefintlig då Tess mamma lämnade gården när Tess var ett litet barn. Nu ska de tillsammans driva gården och få allt att fungera, och inte minst komma överens med varandra. Till sin hjälp har de ett gäng andra starka kvinnor som klarar av boskapen, torkan, fårklippningen, grannar – och alla andra utmaningar de ställs inför.

Jag tycker det här är urmysig och kravlös underhållning. Jag har en romantiserad bild av “westernliv” och gårdsliv, grundlagd av familjen Macahan på sent 70-tal, vidare över till 80-talets Lilla huset på prärien, 90-talets Dr. Quinn och så nu denna långkörare som utspelar sig i modern tid, ja om man nu räknar tidigt 2000-tal som modern tid. (Det gör i alla fall jag.) Och McLeods döttrar är dessutom bästa sättet att resa till Australien, enligt mig.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.