Kategorier
Barnbokskoll Sakprosakoll Ungdomsbokskoll

Just nu – juli

Eftersom det idag är första lördagen i månaden så är det dags för vår återkommande spaning: Just nu!

Häng gärna på och svara på er egna bloggar eller på Instagram, tagga oss så att vi hittar era svar.

 

Just nu läser jag fortfarande Vi är Orlando av Johan Hilton. Det är en fantastiskt bra bok men den gör sig bra i små portioner. Sedan ska jag förflytta mig till brittiskt 1500-tal med Hilary Mantels Spegeln och ljuset.
Just nu tittar jag på Mad Men – igen. Hela serien finns på Netflix och det är en serie som passar bra in i den amerikanska våg som jag flyter på just nu.
Just nu lyssnar jag på P1. Alltid P1.
Just nu längtar jag tills imorgon, då ska jag träffa ett gäng gamla vänner IRL. Det är inte dumt med en härlig pysselträff med tillhörande övernattning så att vi kan prata klart. Om det nu är möjligt?

 

 

Just nu läser jag The mirror and the light, mycket sakta men mindre sakta nu när jag äntligen fått semester. Jag räknar med att få sjunka in i Tudor-hovets vardag i minst någon vecka på heltid.
Just nu tittar jag på I´ll be gone in the dark på HBO, en miniserie baserad på Michelle McNamaras bok med samma titel.
Just nu lyssnar jag på något enstaka sommarprat när jag är ute på långpromenad, men mest på insekter och fåglar.
Just nu längtar jag efter lugn och ro och vila som jag hoppas att semestern ska ge mig.

 

 

Just nu läser jag den sista delen i Ragnar Jónassons trilogi om Hulda Hermannsdóttir: Dimma
Just nu tittar jag på Dickinson (Apple+), som handlar just om Emily Dickinson. Lite för poppig version, men har investerat för många timmar för att sluta.
Just nu lyssnar jag på I oxögat av Ida Andersen. Älskar!
Just nu längtar jag efter solen. Den försvann samma dag som jag fick semester.

 

 

Just nu läser jag Det farligaste djuret av alla, en true crime om Gary Stewart som sökte sin biologiske pappa – och fann en seriemördare. Och inte vilken seriemördare som helst utan Zodiakmördaren. Jag läser också Åsa Hellbergs Kvinnorna på Flanagans. Alltid två böcker igång, minst, en digital och en pappers.
Just nu tittar jag ikapp mig på Outlander.
Just nu lyssnar jag på inget särskilt faktiskt, är lite mellan böcker där.
Just nu längtar jag efter lite sol va?

 

 

Just nu läser jag Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. En riktigt tegelsten, men bra.
Just nu tittar jag inte på något speciellt, men vill hitta en ny serie efter att ha avslutat Sandtorn och Normala människor (se den – så bra!) på SVTPlay.
Just nu lyssnar jag på min son sjunger en liten trudelutt inne på toan 😉
Just nu längtar jag efter semester. En vecka kvar – kämpa!

 

Just nu läser jag Frankissstein av Jeanette Winterson och jag sparar på de sista sidorna. Vilken författare hon är! Jag har också precis påbörjat Det förlorade barnet och ser fram emot att få veta hur det går för väninnorna.
Just nu tittar jag på The Plot Against America och den är bra, men tyvärr lite seg. I familjens gemensamma tv-tittande har vi kommit fram till sista säsongen av How I met you mother och det känns både spännande och lite sorgligt.
Just nu lyssnar jag på Sommar i P1 när jag åker bil, men annars på ganska lite faktiskt. Det är skönt med tystnad.
Just nu längtar jag efter fler varma sommardagar.

 

 

Just nu läser jag Nalle Puh! Vilken nostalgitripp! Och Annika Norlins Jag ser allt du gör.
Just nu tittar jag på Sommarlov. Och reklam..alltså, glömt hur det är att ha TV och vara tvungen att se det som sänds. Van vid bara SVTplay, men isi finns inte wifi. Inte fattat hur mycket Casinoreklam det går! Måste liksom vara något som känns naturligt för en massa människor.
Just nu lyssnar jag på Historiepodden i bilen och Lotta på Bråkmakargatan vid nattning. Så mycket bra Astrid Lindgren på Spotify att ladda ner.
Just nu längtar jag efter sol och lite badvärme! Snälla sommar, vart tog du vägen?

 

 

Just nu läser jag Renegades av Marissa Meyer. Har läst lite över hundra sidor och kan inte bestämma mig för om det blir för mycket superhjältegrejs för mig eller om det kan bli bra senare (boken är rätt tjock).
Just nu tittar jag på vacker natur eftersom jag är på semester och gärna tillbringar den på någon sten i skogen eller så.
Just nu lyssnar jag på Muminpappans memoarer av Tove Jansson.
Just nu längtar jag ingenstans alls. Jag vill att nuet (semester) ska vara för alltid.

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

19 svar på ”Just nu – juli”

Tack Lotten, vi är väldigt stolta över våra fina porträtt som en kille i Kalix gjort för oss. Broadchurch hade jag glömt att jag gillar. Tack för påminnelsen!

De två sista avsnitten var riktigt bra tycker jag, men det tog tid att komma dit. Samtidigt illustrerar en verkligen hur långsamt en stor förändring går och att det ibland är svårt att märka den tills det är för sent.

Hej Sara!
Jag försökte kommentera hos dig men WordPress vägrade logga in mig så får klistra in kommentaren här:
Madeleine Miller är jag nyfiken på och ska läsa snart. Och den där röd-vit-blå-boken också, har hört både gillar och avskyr om den och måste testa själv!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.