Kategorier
Romankoll

Kulturkollo tipsar om det fina med att ha ett läsprojekt

helena-top

Sommarläsningen brukar för mig innehålla någon form av projekt. En riktigt tjock bok att ta sig an, eller en temaläsning av något slag. I år ägnar jag sommaren åt massor av saker, men störst koncentration lägger jag på Hilary Mantels The Mirror and the light. Jag läser boken och jag har en inläggsserie på Fiktiviteter där det nog märks allt för tydligt att jag är på gränsen till ohälsosamt besatt av de här böckerna.

Det finns förstås en anledning till att jag ska läsa intensivt iden här boken så snart jag får lite ledigt och det är att jag inte orkat koncentrera mig så bra under våren. Har man väntat flera år på att få läsa en bok vill man inte kasta bort den på fragmentarisk läsning med Corona-hjärna.

I augusti kommer The mirror and the light på svenska som Spegeln och ljuset. Mitt tips för dagen är att om du ser fram emot den och tycker i alla fall nästan lika mycket om föregångarna Wolf hall och För in de döda som jag så gör det till sommarens projekt att läsa om dem. Jag gjorde det själv i vintras och det var alldeles, alldeles fantastiskt. Om du inte alls är intresserad av detta så vill jag ändå lämna dig idag med uppmaningen att skapa ett läsprojekt av något slag, i alla fall för mig brukar det vara väldigt inspirerande.

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.