Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollo tipsar: spela sällskapsspel

linje-ulrica

Ja, det här är kanske ett uppenbart tips för många, men jag kör det som ett tips ändå som påminnelse om något som passar fint i både regn och sol. Tidigare var jag enormt skeptiskt till sällskapsspel i allmänhet och kortspel i synnerhet, men mina barn har bearbetat mig rejält de senaste åren och nu spelar vi en hel del. Det är ändå roligt att barnen på sin ”önskelista” över saker de vill göra på sommaren sätter ”spela brädspel” före diverse digitala aktiviteter (men med det sagt kör vi också familjeturneringar i Overcooked och Bloons TD6). Just nu passar det oss väldigt bra som gemensam aktivitet eftersom 9- och 12-åringen annars är lite i ofas intressemässigt, men vi kan oftast enas om ett spel.

Igår spelade vi den gamla klassikern Fia med knuff i solen på balkongen. Annars är nog Den försvunna diamanten och det (för oss) nya Kingdomino de mest spelade just nu.

Vilka är era favoritspel?

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.