Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollo tipsar: Lägg ett pussel

Lotta

Pussel i allmänhet, nej det gillar jag inte. Landskapsmotiv eller kattungar eller den typen av fotopussel går bort. Men varje sommar, och jul, lägger jag ett eller oftast flera pussel av Wasgij-typ. Namnet Wasgij, som är jigsaw baklänges, kanske ger en hint om vilken typ av pussel det är.

Istället för att bygga det motiv man ser på kartongen så bygger man antingen vad en av personerna ser, vad som händer i nästa ögonblick, eller samma scen fast i framtiden. Man får använda sin fantasi för att kunna klura ut var bitarna ska hamna. Roligt och klurigt!

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.