Kulturkollo tipsar: Just dance

Inget att göra en fredagkväll med familjen? Testa tidernas töntvarning och endorfinkick, Just Dance! När barnen träffade sina kusiner för några veckor sedan så fick de även testa kusinernas Nintendo Switch och deras olika spel. Vi blev ju ganska snart varse om att vi skulle bli tvungna att köpa, eller i alla fall testa, Just Dance när vi själva nyligen skaffade ett switch. Det är nämligen ett spel som till och med vår tvååring klarar av och tycker är roligt. Varje spelare håller i en kontroll och sedan väljer man en figur i en line up på TVn och dansar helt enkelt samma rörelser som den figuren. Allt till halvt kända låtar. Finns säkert med väldigt kända låtar också. Eller så är låtarna jag hörde också väldigt kända, men den här bloggaren har inte superkoll…

Man rör sig, gör bort sig, skrattar och plötsligt har man slösat bort en hel timme utan att barnen har försökt ha ihjäl varandra en enda gång. Hade det funnits en Melodifestivalvariant hade min 4-åring inte velat göra någonting annat någonsin. Det finns säkert för andra konsoler också, jag för lite dåligt bevandrad i spelvärlden, men har man småbarn lovar jag att det blir en hit.

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →