Kategorier
Kulturkoll

Efter paniken väntar (förhoppningsvis) julefrid

Linda

Mitt förhållande till julen är lite komplicerat. Länge avskydde jag allt med helgen och stressnivån var inte ett dugg behaglig. Jag jobbade många jular för att slippa allt vad traditioner hette. Nu har det förändrats och jag har börjat uppskatta julen mer. Det började med barnen tror jag, då jag insåg att julen handlar om dem och inte om mig. Jag insåg också att förberedelser inte är så himla viktiga, utan att det räcker att bara vara.

Nu är det dags att varva ner och verkligen släppa stressen och paniken. Julen kommer oavsett och det blir liksom aldrig klart med de där förberedelserna. Vi fokuserar istället på julefriden den här veckan, som faktiskt är julveckan. Ta några djupa andetag och tänk på att hinna njuta lite. Drick lite glögg, ät en pepparkaka eller två och glöm inte knäcken.

 

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.