Är det här med omstart så himla bra egentligen?

Ja hur tänker vi egentligen? Finns det ens några lyckade omstarter, reboots eller remakes eller vad man nu väljer att kalla det där ute? I tanken är precis alla andra-omgångar lyckade. Vem vill inte ha mer av något som är bra? Tänk att få en ny säsong av sin favoritserie, tio år senare? Men när man väl ser den färdiga produktionen så blir man alltid lite besviken. Så hur ska det gå, för Kulturkollot?

Visst längtade jag, som många andra, efter And Just Like That… och hoppades på att fortsättningen av Sex and the City skulle vara lika underhållande som originalserien för 20+ år sedan. Men nej, nu är det långt ifrån den humor, det nyskapande och de starka kvinnor som präglade originalet. Alla verkar ha drabbats av någon slags förvirrad medelålder och personlighetsbyten som inte alls känns rätt. Och de nya tillskotten av karaktärer tillförde verkligen ingenting.

Inte heller Gilmore Girls, som efter tio år gjorde comeback med miniserien Ett år med Gilmore Girls, blev något vidare bra. Mysfaktorn uteblev helt, och både Rory och Lorelai var helt annorlunda som karaktärer. Och musikalen sen, ugh.

Och är det ens någon som såg eller kommer ihåg nya Dallas? Var glad för att ni missade den. Den fick i alla fall tre säsonger innan den lades ned, efter att Larry Hagman (J.R) gått bort.

Huset fullt blev Huset fullt – igen, Beverly Hills 90210 blev 90210, iCarly blev iCarly, Fresh Prince i Bel Air blev Bel Air och Shogun blev Shogun. Vi kommer att få reboots av Baywatch, The Office, och till och med Våra värsta år kommer tillbaka, fast i animerad form. I stort sett varenda tv-serie från 80- och 90-tal verkar ha fått eller kommer att få en remake.

Just nu kan jag bara komma på en enda, där jag faktiskt genuint uppskattade omstarten, och det är Will & Grace. Den gick åtta säsonger (1998-2005) och sedan tre säsonger (2017-2020), och där tycker jag att både stämning, humor och karaktärer höll hela vägen, och allt mynnade ut i ett värdigt slut.

Men visst måste det finnas fler lyckade omstarter? Dela gärna med er av era bästa tips, och ge den här kulturkollaren gott hopp inför framtiden…

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →

En tanke på “Är det här med omstart så himla bra egentligen?

  1. Ja, usch för musikaldelen i ”Ett år med Gilmore Girls”. Resten var inget vidare, men det där var ju vara för dåligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.