Ovanliga yrken x 5

Vi har läst miljarders böcker där huvudpersonen är polis, journalist, caféägare, butiksinnehavare etcetera. Inte lika ofta någon är rörmokare, revisor eller yrkesfiskare. Men visst är det lite extra kul när någon har ett lite ovanligare jobb?

Om du är sugen på att läsa om någon som har ett lite ovanligare jobb så har jag spanat in sommarens utgivning. Här kommer fem tips:

En sång för oss av Susanne Fellbrink

Här handlar det om Nora, som drömt om att bli musikalartist men istället jobbar som musikpedagog på äldreboenden. När körledaren på Solglittragården vid Ångermanälven plötsligt slutar, samtidigt som Nora hastigt och olustigt blir av med jobbet, hoppar hon in som vikarie.

Kärlek i teorin av Ali Hazelwood

Jag vet inte om jag själv är sugen på att läsa Ali Hazelwoods Kärlekshypoteser-serie, men Kärlek i teorin är i alla fall den tredje (fristående) i serien. Här har vi en huvudperson med två ovanliga jobb – ett dagjobb som teoretisk fysiker och ett kvällsjobb som låtsasflickvän.

Jaga drömmar på Hedgehog Hollow av Jessica Redland

Det här är femte delen i serien om Samantha som driver ett räddningscenter för igelkottar. Jag kan bara säga ”you had me at igelkottar”. Den här serien är smått charmig, otroligt irriterande, lagom fånig men jag kan inte låta bli att läsa varje del som kommer ut.

De orättfärdiga av Gunilla Bergstrand

Här har vi en thriller, visserligen med journalisten Ebba i huvudrollen. Men hon får sparken från det jobbet och tvingas istället ta jobb på en tobaksplantage i Säter, samma stad där hennes syster sitter inlåst på rättspsyk. Jag kan säga att jag aldrig läst en roman med en tobaksplantagearbetare i huvudrollen förut, så denna är jag nyfiken på.

Morgondagen är för de modiga av Kelly Bowen

Här får vi möta Violet som när Frankrike ockuperas av tyskarna 1940 ansluter sig till de fria franska styrkorna. Hon skickas ut i kriget med sina talanger – att köra fort och att laga motorer.

Romanen är inspirerad av den sanna historien om Susan Travers, den enda kvinna som någonsin tjänstgjort i franska främlingslegionen.

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →

2 tankar på “Ovanliga yrken x 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.